PreradaS preradom orada i brancina iz vlastitog uzgoja, ali i svježe jadranske plave ribe te ostalih plodova mora započinjemo 2017. godine kada je izgađen novi pogon prerade u Industrijskoj zoni Kukuljanovo. Novi objekt rasprostire se na 4.500 m2, a u njemu su smješteni skladišni prostori za zamrznutu i svježu ribu te moderno opremljen pogon prerade za sortiranje, preradu, zamrzavanje, mariniranje i pakiranje proizvoda ribarstva. 

Cjelokupni tehnološki proces odvija se pod strogo kontroliranim uvjetima. Primjenom uvriježenih proizvodnih standarda, zadržavamo visoku kvalitetu i svježinu prerađenih proizvoda.
 
Pored naprednog IQF sustava za zamrzavanje (Individually Quick-Frozen / metoda pojedinačnog zamrzavanja) i MAP tehnologije (Modified Atmosphere Packaging), prerada je opremljena najmodernijim strojevima za sortiranje, čišćenje i pakiranje.

U sortirnici riba se pakira i šalje svježa na tržište ili se prerađuje u svježe filete, pakiranu ribu i mariniranu ribu. Plava riba – inćun i srdela prerađuju se u pogonu Kukuljanovo.

Pored čišćenja, filetiranja posebnu pažnju dajemo vrhunskom tretiranju ribe: 

⦁ kvalitetno poleđivanje u trenutku izlova 
⦁ strojno sortiranje unutar sat vremena od izlova
⦁ markiranje ribe
⦁ slaganje u kašete od 6 kg (prekriveno folijom i poleđeno) 
⦁ uspostavljen sustav sljedivosti koji nam omogućuje uvid u podatke o svakom proizvodu od mrijesta ribe do isporuke kupcu.

Primjenom uvriježenih proizvodnih standarda, zadržavamo visoku kvalitetu i svježinu naše ribe, te se na taj način maksimalno smanjuje period između prerade  i otpreme.
  
 
1543313101__mg_0304.jpg
1543313155__mg_0276.jpg
Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti te anonimizirane statistike pristupa. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Klikom na “Slažem se” pristajete na upotrebu kolačića.